15 de setembre 2008

Som tots uns desgraciats?


Possiblement la resposta que tots ens hem donat en algun moment és que sí. Qui no s'ha queixat mai creient-se el més desgraciat de tot el món? D'això ens parla Estanislau Verdet (alter ego de Pau Vallvé) en el primer single del seu darrer disc "L'all ho és tot pels anglesos".

Estanislau Verdet, impulsor d'allò que ell anomena lletgisme, defensa des d'una falsa cara aquelles petites coses de la vida, aquells petits detalls, que tot i ser estúpids, cutres, "retros", poc interessants i lletjos, poden omplir la vida d'una (potser falsa) felicitat. E. Verdet ens demostra en aquest videoclipdel seu segon "divertimento" (que teniu a continuació), que no només sap fer una música genial, que ens fa veure esplendit allò que és repudiant, sinò que ens demostra grans coneixements en el terreny audiovisual.

Un video al més pur estil camp, amb un joc esplèndit de colors, de llums, de ZOOM-INs i ZOOM-OUTs, de retòrica visual pura. La idea esplendida de les persones que et diuen a la orella que "ets un desgraciat, que tot et passa a tu, i que als demes no tant" reforça la idea principal i bàsica de la cançó ("No som tant desgraciats"). Cal esmentar també, el plaer visual d'enllaçar (mitjançant els speeds dels videos) musica i imatge. Tampoc podem passar per alt la caracterització que Estanislau Verdet com a "desgraciat" els canvis de look (sempre amb aquesta base), i sí, la brillant idea d'un "desgraciat" vestit de ós panda ballant. Quí podría ser tant "desgraciat"? De ven segur que nosaltres no, doncs d'aquí pocs dies ja surt aquest disc en el que tots ens veurem reflectits, però només si sabem escoltar la màgia de la irònia, i no ens limitem a escoltar la música pel seu caché a los 40 principales.

Gràcies E. Verdet i Julian Kancepolski per aquest brillant video, que ja he pogut aconseguir, així com el 1º single del 2º disc.



Artista: Estanislau verdet
Cançó: Som tots uns desgraciats
Disc: L'all ho és tot pels anglesos
Any: 2008
Realitzador: Julian Kancepolski

2 comentaris:

Estanislau Verdet ha dit...

Gràcies!
Ah i surt el 22!

Enric ha dit...

Ei. La vostra cançó és collonudíssima de P.M. Quina troballa més bona. Vull méééés
Com ho puc fer per comprar el CD???