10 d’octubre 2008

L'Estanislau ho és tot pels estruciformes



"L'all ho és tot pels anglesos" és el segon disc de Estanislau Verdet (l'alter ego de Pau Vallvé). Pau Vallvé, magnífic compositor i partícep de progectes com "u_mä", "BSO de Zulo" diversos anuncis, i diverses músiques de "Porca Misèria", "El cor de la ciutat" entre molts d'altres, és l'autor també d'aquesta magnífica relíquia músical.

Pau Vallvé ens ensenya en aquest "2º divertimento verdenià" com les petites coses, les cutresses, les orterades, poden ser grans, originals i cool's, només tenint en compte una cosa, els ulls del que ho observa. Verdet ens presenta excel·lentment aquesta gran irònia, aquesta gran burla de les prioritats de l'ésser humà. Verdet ens mostra que un citoplasma pot ser més important que un animal. Ens mostra que quí només mira allò "bo" no troba la magnífica bellesa d'allò "dolent". Sens dubte ens trobem amb un dels discs més excel·lents, i amb més simbòlogia de l'any, un disc que iguala històricament el personatge de Verdet amb d'altres com, Quimi Portet, Antonia Font, Sisa, i, m'atreviria a dir Serrat i Llach.

Gràcies, Pau Vallvé, per fer-nos més feliços amb el naixement i la confirmació del personatge que ensenya que rere d'un gran mestre sempre hi poden haver coses divertides i coses interessants.


Il_boco (2008)
PD. En breus començaré un estudi sobre la "BSO de la pel·lícula Zulo" d'aquest mateix autor.